Stock Focus – Alin Grecu

Posted: mai 27, 2011 in Portrete, Povesti
Etichete:, , ,

Se prea poate sa fi dat peste fotografiile lui intr-o prezentare, intr-un afis, sau intr-o reclama. Ochiul lui a vazut primul imaginea care te incanta acum pe tine, iar cu apasarea lui pe buton a inceput povestea din fata ta. El vede lumea altfel. Alin este fotograf.

Poarta ochelari mici, prin care priveste patrunzator, incordand ochii ca un aparat foto care se chinuie sa focalizeze in lumina slaba. Probabil ca e un obicei prins de la Pentax-ul lui K200 pe care-l pastreaza cu mare grija.

Acum stam la discutie, imi zice ce-i cu viata lui, de unde vine si incotro se duce. Fumeaza. Fumeaza scurt, grabit, mult si lacom.

„- Toti murim odata, dar nu toti vom TRAI pana atunci”, zice la ideea de a se lasa de fumat, aruncata din spate.

Are un obicei, sa stea mai in spatele grupului. Zice ca e un defect profesional: sta in spate ca sa iasa poza wide, chiar daca e de fapt sedinta la birou si el nu are aparatul in mana.

Pe jumatate e fotograf, pe cealalta jumatate este orice altceva: trainer, recruiter, sofer agitat care bate darabana pe volanul unui Logan lenes prin curbele din Valea Prahovei.

Ca fotograf face poze de „stock”. Le vinde apoi pe net. Ia banii in cele din urma. Din portofoliul de pe site, ia cam 100$ in fiecare luna. Face asta de doi ani deja si este inca interesat. Se opreste des in drum ca sa mai focalizeze cate o litera din „restaurant”, cate un stalp de iluminat sau cate o lampa mai deosebita.

Cel mai tare-a rupt piata cu o fotografie cu stropi. Zice c-a ajuns cu ea la nivelul 4, peste 25 de download-uri.

Iesise cu o tipa sa faca fotografii in „outdoor” si cand a inceput ploaia s-a gandit sa faca ceva sa nu piarda degeaba ziua. Pentax-ul e impermeabil, obiectivul nu, dar si-a bagat picioarele in el de obiectiv „stock” si-a tras la cadre pana i-a iesit un „close-up” fain de „waterdrop”.
Obiectul a supravietuit si el, dar putea la fel de bine sa moara, ca stralucise pe timp de ploaie. Oricum are altele mai faine.

La vara, merge in Puerto Rico, desi trebuie sa zboare ca sa ajunga acolo si nu prea-l incanta asta.

„- Odata si-odata tot tre’ sa zbor, macar sa incep cu ceva exotic”

Fotograful din el, va invinge probabil. Probabil cu cateva calmante care sa-l duca lin pana cand ajunge sa faca fotografie de „stock” la puerto-ricane.

Poveste de Claudiu Aghinitei scrisa in cadrul training-ului cu Cristi Lupsa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s