Transportul in Puerto Rico

Posted: Decembrie 28, 2011 in Calatorii, opinii, Povesti

Transportul in Puerto Rico este o aventura in sine.


Nu sunt autobuze care sa faca legatura intre orase, ci doar niste „Publicos” pentru autohtoni. Un fel de rate cu foarte multe opriri cu care nu ajungi f departe si care nu sunt f sigure din punct de vedere al securitatii tale si a bagajelor. Daca ai carnet si vrei sa inchiriezi o masina ai nevoie de o carte de credit. (ceea ce noi confundam in Romania cu o carte de debit). In fine, a trebuit sa gasesc metode alternative de locomotie.

Prima data am ajuns in capitala San Juan. Pentru a ajunge pe cea mai cunoscuta insula a lor, Culebra, aveam 2 variante: taxi + barca sau avion. Am ales-o pe cea de-a doua si a fost o experienta f interesanta. Un avion de 4 locuri. Eu pilotul si un cuplu in spate. Cu ocazia asta chiar m-am uitat cu atentie unde sunt vestele de salvare. Totusi am facut cateva fotografii frumoase din avion.Pe insula Culebra (care nu e asa micuta cum credeam) am folosit taxi-ul pana la plaja, un autobus, o familie de puertoricani (despre ei intr-o postare viitoare), si un water-taxi.

Water-taxi-ul l-am folosit pentru a ajunge pe o insula si mai mica, Culebrita (parasita si un adevarat paradis). Evident ca nu-i renta sa ia o singura persoana asa ca am mai convins 3 turiste sa vina cu mine.


Ulterior, am continuat calatoria cu ele, dar nu a fost cea mai fericita alegere. Cele 2 poloneze faceau echipa ideala de „ASA NU !”. Una dintre ele era un sofer gata de accident la fiecare curba, iar cealalata un copilot care nu se descurca cu harta. Aveam GPS pe telefon, dar evident ca orgoliul lor de navigatoare era mult prea mare, astfel incat de vreo 2 ori am avut nevoie de escorta politiei pentru a ajunge la destinatie.

Ajuns in Ponce (in sudul Puerto-Rico-ului) m-am autoejectat din colaborare si m-am imprietenit cu 2 chinezoaice, cu care m-am distrat cel mai bine, si care m-au adus si gratis inapoi in San Juan.

Comentarii
  1. Caln Fanica spune:

    bravo
    super

  2. IuliaCimpoeru spune:

    Tot ceea ce stiu despre Puerto Rico este ceea ce am vazut in fime si in revistele de travel. Imi place inceputul articolului „Transportul in Puerto Rico este o aventura in sine.” Ai reusit sa surprinzi atmosfera de acolo. Atat in cuvinte cat si in fotografii. Si prin „atmosfera” intelegem specificul locului. Imi place mult prima poza! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s