Ce zic modelele


Adriana

Îmi plac la nebunie toate pozele. M-am uitat inițial de câteva ori la toate. Apoi am mai stat vreo 3 zile, și m-am uitat din nou. Am rămas la fel de plăcut surprinsă ca și prima oară. Mă văd în premieră prin ochii cuiva care mă privește ca pe o exprimare a artei. Simt că pozele emană o sexualitate debordantă, fără să intervină prin goliciune niciun pic de vulgaritate. În fotografii parcă nu e o fată timidă în fața goliciunii ei, ci o femeie puternică, atrăgătoare și demnă. O femeie care știe ce vrea și ce poate obține. Și sper să mă regăsesc complet, într-o zi apropiată de azi, în acea femeie.
Experiența aceasta m-a făcut să realizez că am mult mai mult curaj decât mi-am imaginat vreodată. Și sunt surprinsă că am simțit că a fost cel mai natural lucru din lume.
Îți mulțumesc că mi-ai împrumutat ochii tăi și obiectivul aparatului, ca pe niște ochelari magici ce dau încredere când privești prin ei.


Alexa

Am trecut prin toate pozele…cred ca de vreo 10 ori:) Ai facut o treaba extraordinara. Nici acum nu realizez ca eu sunt cea din fotografii, mai visatoare, mai blanda, serioasa, timida. Ma uit si nu ma recunosc. Imi plac foarte mult, iar unele dintre ele ma fac sa ma simt chiar speciala. Sincer, am simtit emotie atunci cand le-am vazut. Pot spune sincer ca experienta asta este una dintre cele mai frumoase traite pana acum. Stiu ca este a nu stiu cata oara cand iti spun “multumesc”, dar o meriti si o mai repet o data. Multumesc ca m-ai facut sa am incredere in mine, ca ai fost bland si m-ai indrumat, ca m-ai ajutat sa-mi depasesc temerile. Ma bucur ca am dus aceasta experienta pana la capat. M-a ajutat sa ma redescopar si poate sa am mai multa incredere in mine. Cand am plecat de acasa nu aveam nici cea mai mica idee despre cum va fi, cum ma voi simti, de fapt aveam atatea emotii incat nu puteam sa ma concentrez la nimic. Ai reusit sa le alungi treptat si sa imi aduci bataile inimii la un ritm normal:). Ar mai fi multe de spus, insa uneori cuvintele nu isi mai au rostul. Cred ca realizezi ca ai facut pe cineva foarte fericit. Multumesc :)Alexa

 

Alexandra 

Mă simt minunat, acum, că le-am făcut. Sunt mândră de mine, și-ți sunt recunoscătoare că m-ai susținut și-ai fost ceea ce-am avut nevoie. Este o experiență care-mi va rămâne-n suflet.
Fotografiile sunt exact ceea ce doream să exprim. Încă mă minunez de maturitatea lor..
Acum înțeleg treaba asta cu nudurile artistice. Lăsând la o parte animalele alea cărora le ard ochii în momentul în care se aduce vorba de astfel de fotografii, înțeleg că scopul unui astfel de shooting nu e etalarea formelor perfecte ale modelelor, sau demonstrarea măiestriei tehnice a fotografului, nici măcar deslănțuirea imaginației lor. Ci pur și simplu, e vorba de sentimentul care se emană prin fiecare pixel al imaginilor rezultate.
Dacă fotografiile ies bine, înseamnă că atât modelul cât și fotograful au reușit să conlucreze, să se înțeleagă, să se accepte și să lucreze cu ce au mai bun. Ceea ce nu e ușor! Poate și presiunea socială, dar mai ales fragilitatea pe care ți-o expui în momentul în care a rămas doar corpul tău, fac din niște fotografii nud adevărate piese de artă, capabile să exprime ceva, să spună o poveste.
Nu pot spune exact motivul pentru care mi-am dorit să duc la bun sfârșit această propunere, însă pot spune de ce-am făcut-o, într-un final. Atunci când lenjeria încă era pe mine și mai aveam posibilitatea de-a da înapoi, am știu c-o fac pentru a-mi lărgi orizonturile. Fiindcă nu doar călătoriile, vodka și meditația îți dezvoltă creativitatea, ci și acceptarea provocărilor a ceea ce nu-ți e la îndemână. Mai ales dacă cei implicați, îți oferă încredere.
Sunt fericită că am reușit să materializez această dorință (inconștientă!) a mea. Și cred că mai ales după ce viața mea va lua cotituri mai rigide și care-mi vor limita orizonturile, mai ales atunci voi fii fericită pentru ceea ce-am realizat într-o primă zi de octombrie, dintr-unul din cei mai frumoși ani.

 

Catalina

As vrea sa va impartasesc cate ceva din experienta mea pe care am avut-o cu Bogdan. Am primit un mesaj pe Facebook cu propunerea de a face o sedinta foto. Vizitandu-i blogul, am ramas surprinsa. Eu avand experinta ca model, am avut totusi o retinere pentru ca toate pozele pe care le-am facut pana atunci erau total diferite. Prima mea reactie a fost sa refuz. Avand o relatie buna cu mama mea, i-am aratat si ei blogul. Mama m-a ajutat sa privesc lucrurile diferit, intr-o directie mai deschisa si mi-am dat seama ca prin acceptarea acestei experinte ma va ajuta din toate punctele de vedere: domeniul in care lucrez, increderea in sine, modul de a gandi, interactiunea cu alte persoane, acestea fiind cateva exemple.

Am vazut ca Bogdan are experienta ca fotograf si din discutiile pe care le am avut inainte sa le vedem, mi-am dat seama ca este profesionest si asta mi-a oferit siguranta. Sedinta foto a decurs intr-un mod natural, totul a venit de la sine, neavand nici eu, nici Bogdan o tema anume, doar ce ne inspira in acel moment. Nu am mai avut de mult acest sentiment de libertate, a fost ceva nou pentru ca nu mai trebuia sa pun in valoare hainele, parul, machiajul, nu ma mai ajutau aceste detalii. Pot spune ca am primit pozele ca un cadou de ziua mea. Mi-au placut foarte mult. Bogdan este un fotograf foarte talentat care a stiut sa evidentieze si sa surprinda totul. Nu sunt in masura sa va dau sfaturi, dar cred ca toata lumea trebuie sa treaca printr-o experienta asemanatoare, sa trecem peste conceptiile si barielele pe care ni le punem si ni se impun. Catalina

 

Mihaela

Imi doream demult o astfel de experienta si an de an o amanam deoarece nu gaseam tipul de fotografii care sa ma reprezinte. Bogdan mi-a fost recomandat de o prietena si dupa ce l-am cunoscut am stiut instant ca experienta va fi una placuta. Sedinta foto a fost una relaxanta; uneori chiar am avut momente in care uitam ca sunt goala. M-am simtit exact ca la un pahar de vin cu un amic. Am fost surprins placuta si de poze: in unele poze ma regaseam complet, iar altele au scos la iveala laturi ale mele pe care nu stiam ca le am. Cred ca si peste ani cand voi revedea pozele voi simti aceeasi incantare pe care o simt acum.

 

Ana

Opinia mea….putine persoane imi cer parerea….Nu poti cuprinde in cateva cuvinte niste trairi asa de necunoscute pana in acel moment , niste senzatii care te faceau sa iesi din starea de confort…dar care , cu blandete , te indemnau sa continui ce ai inceput.
Ziua aceea a fost lunga si solicitanta…dar nu intr-un sens rau. Doar ca am dus o intreaga lupta cu mine. A fost prima data cand m-am pus fata in fata cu mine si am inceput sa ne contrazicem…a fost greu… Doar gandul de a permite altor ochii sa te invaluie..sa te caute..sa te priveasca…exact asa cum esti defapt…sa scoata din tine ceea ce tu ascunzi cu incapatanare , cu indarjire , de teama , din frica….Sentimentul de frica este alimentat de incertitudine..de indoiala. Mi-am dat seama ca tot haosul din mintea mea incerca sa ascunda faptul ca ma simteam vulnerabila…privita… Este dificil sa accepti asta, insa te obisnuiesti…
Realizezi ca tot procesul asta de a te accepta asa cum esti necesita mult curaj !
Sunt o fire aparent timida, uneori stangace , foarte nehotarata , poate naiva…cred ca asta a contribuit la “razboiul”meu in mare masura.
Am avut nevoie de sprijin, de incurajare, de muulta rabdare si incredere din partea “Ochilor caprui” . Le-am primit . A contat enorm .
Am plecat obosita, dar plina de viata…
M-am lasat condusa , indrumata , m-am lasat rasfatata , am dansat cu mine si ne-am regasit , m-am simtit alta…m-am simtit apreciata, admirata…frumoasa !
Cuvintele sunt de prisos , ele sunt doar o garantie…dar experienta a fost una cu adevarat revelatoare pentru mine .

Iti multumesc…Ochii caprui !

****************************************

Adriana

Îmi plac la nebunie toate pozele. M-am uitat inițial de câteva ori la toate. Apoi am mai stat vreo 3 zile, și m-am uitat din nou. Am rămas la fel de plăcut surprinsă ca și prima oară. Mă văd în premieră prin ochii cuiva care mă privește ca pe o exprimare a artei. Simt că pozele emană o sexualitate debordantă, fără să intervină prin goliciune niciun pic de vulgaritate. În fotografii parcă nu e o fată timidă în fața goliciunii ei, ci o femeie puternică, atrăgătoare și demnă. O femeie care știe ce vrea și ce poate obține. Și sper să mă regăsesc complet, într-o zi apropiată de azi, în acea femeie.
Experiența aceasta m-a făcut să realizez că am mult mai mult curaj decât mi-am imaginat vreodată. Și sunt surprinsă că am simțit că a fost cel mai natural lucru din lume.
Îți mulțumesc că mi-ai împrumutat ochii tăi și obiectivul aparatului, ca pe niște ochelari magici ce dau încredere când privești prin ei.

****************************************************

Ramona

Nu am luat usor decizia asta. Cei din jur ma intrebau despre teama de privirea lui Bogdan.. dar adevarata mea teama era cea de a ma vedea eu pe mine si de a nu fi asa cum imi doresc. Si totusi…daca el imi propusese asta, inseamna ca ma crede in stare sa o fac! Asa ca am inceput sa cred si eu…
“Tineretea, nebunia ei,  le putem pastra toata viata in noi. Insa, din pacate, trupurile noastre sunt cele care se invechesc.” -Gandul asta m-a facut sa astept cu nerabdare intalnirea cu Bogdan, care,cu rabdare si ferindu-ma de privirile celorlalti, s-a transformat in complicele meu.

***************************************************

 

Cristina

Experienta de a poza nud a fost o provocare pentru mine.O provocare la care am spus “Da!” fara sa stau
pe ganduri,dar care ulterior mi-a dat cateva emotii si ganduri insistente.

Daca pana la momentul in care hainele trebuiau sa dispara din peisaj ma simteam un zmeu in varianta
feminina,atunci cand am ramas goala am simtit ca nu-mi pot controla bataile inimii.Nu stiu exact de
ce,probabil pentru ca nu stiam la ce reactie sa ma astept din partea lui Bogdan.Din fericire,m-am linistit
repede si m-am bucurat din plin de experienta.

Privind temerile,in cazul meu cred ca au fost mai mult legate de ideea de pozat,decat de ideea de nud.Si
combinate a rezultat o temere si mai mare ca nu voi putea fi destul de expresiva,deschisa in conditiile
in care ma dezbracam in fata cuiva pe care abia il cunoscusem.Dar Bogdan a fost foarte prietenos si
intelegator,mi-a dat destula libertate si m-a ajutat dandu-mi indicii cand a fost cazul.

*******************************************

Elena

Ganduri despre..
O astfel de experienta pentru o fata cam timida si cu complexe de inferioritate poate fi
destul de infricosatoare, dar daca este “organizata” asa cum trebuie se transforma intr-o joaca
placuta in care tu esti personajul principal.

Pentru inceput mi-a fost foarte greu sa-mi dau hainele jos.Dupa ce treci se pasul asta se pare
ca totul devine din ce in ce mai usor.Prin faptul ca iti dai hainele jos demonstrezi ca te accepti
asa cum esti si incepi sa cauti frumusetea in mici detalii, care, uneori sunt puncte de atractie ce
domina intreg peisajul.

Conteaza foartea mult modul in care fotograful abordeaza situatia: daca iti vorbeste
in timpul sedintei, daca te face sa intri intr-o stare de confort, daca reuseste sa te faca sa te
deschizi, sa transmiti mesajul potrivit.

Mie mi-a fost forte dificil sa intru in postura de model in adevaratul sens.De ce?Poate pentru ca
anumite complexe uneori sunt mai puternice decat dorinta ta de libertate.

Am vrut sa am parte de o astfel de experienta tocmai pentru a ma depasi pe mine, pentru
a ma cunoaste mai bine, pentru a ma face sa ma simt frumoasa.In final sedinta si-a atins
scopul.Privind pozele era ca si cum cineva mi-ar fi facut un compliment.

Drumul a fost anevoios totusi.Nu puteam sa ma gandesc la ceva anume, pur si simplu eram
inmarmurita.Acum regret ca nu am putut fi mai flexibila, insa asta ma face sa ma gandesc la cat
de multe lucruri frumoase renuntam tocmai pentru ca suntem doborati de prejudecati.

Recomand oricarei femei sa treaca prin ce am trecut eu, poate asa “sexul frumos” ar fi
cu adevarat frumos. Frumusetea vine in primul rand din interior si din modul in care te vezi
in fiecare zi.Dar cum cele mai pretentioase dintre noi avem tendinta de a ne subestima, poate
ca e un pas inainte faptul ca avem inititiva de a trece peste negatii si a spune:Da,si eu sunt
frumoasa!

Cu drag, Elena !
*******************************************

Alina

„Arta..arta nu e inteleasa de toti. Frumusetea se exprim prin arta. Fotografia..intr-adevar inlocuieste cele 1000 de cuvinte pe care de multe ori nu le putem spune.
Nu pot sa spun ca sunt o fata dezinvolta, dar imi plac provocarile. Cu toata timiditatea mea am acceptat si provocarea de a poza nud. Hainele sunt doar exteriorul, ele ascund femeia de langa barbat. Hainele ascund frumosul pe care trebuie sa-l acceptam pana in cele mai mici detalii.
La inceput mi-a fost mai greu pentru ca nu mai facusem asta niciodata si pentru ca sunt o fata cu complexe. Am incercat sa ma rup de lumea de afara ca sa “comunic” cu fotograful. Ma simteam ciudat ca cineva sa se uite la mine. M-au incercat fel de fel de emotii, exact ca o pustoaica de 15 ani care e sarutata prima data de un baiat.
Mi-a reusit? Nu prea. Totusi, uitandu-ma la poze vedeam o alta fata decat cea pe care o cunosc, diferita, libera, lucru la care aspir. Probabil ca data viitoate cand voi mai avea o astfel de ocazie o sa profit de ea cu siguranta.
Noi femeile nu ar trebui sa ne mai subestimam. Trebuie sa trecem peste acei pereti care ne impiedica sa vedem dincolo de noi. Trebuie sa ne acceptam frumusetea. Sa fim positive, sa nu mai spunem “Nu” frumusetii noastre!”
****************************************************

De la Alexandra

Credeam despre mine ca sunt deschisa, dezinhibata si multumita de corpul meu, insa, atunci cand mi-am dat prima data hainele jos in fata aparatului a fost ca si cand as fi fost in fata unui iubit in prima noapte impreuna si ma indoiam de fiecare linie imperfecta a trupului meu … Fotograful cald, jucaus chiar m-a facut sa nu ma mai gandesc la mine cu o atat de ridicata constiinta de sine ci pur si simplu sa intru in jocul acela, cu lumini, cu forme si posturi…
Dupa un timp, am si uitat ca sunt in fata unui strain care ma ademeneste sa imi las corpul sa se arate senzual si fara crispare. L-am ascultat obedienta, am ras, am zambit si rezultatul a fost frumos. Experienta aceasta te face sa te simti mai sexi, mai libera, mai atragatoare daca te lasi “pe mainile lui”, ai incredere in viziunea lui si esti naturala. Eu as repeta-o oricand, in unele perioade mai mult decat in altele (acele momente in care orice s-ar intampla si oricum ai arata, te uiti in oglinda si nu te placi) si mi-as da voie sa fiu mai indrazneata, asa cum sunt eu de fapt.
******************************

Evelina

Bogdan a vrut sa ne cunoastem mai intai la un ceai. Probabil ca sa ii fie mai usor sa ma vada apoi goala. Glumesc! :)) A fost foarte ok ca ne-am vazut mai intai intr-un mediu “obisnuit” si ne-am facut o mica parere unul despre celalalt. La sesiunea foto, totul a decurs in regula, a incercat si reusit sa ma faca sa ma simt comod si deloc rusinata. S-a comportat profesionist, dar avand in permanenta o atitudine calda si binevoitoare (chiar m-a lasat sa il pozez si eu de cateva ori). M-am simtit ca si cum ma poza un vechi prieten.

**************************************

Denisa

”Cum goală? Goală, goală?!” și s-a ridicat pe vârfuri, din spatele barului, să mă vadă. Nu-și dădea seama de ce ar poza cineva nud într-o cafenea. Ne-a lăsat totuși să intrăm în separeul dorit. M-a amuzat privirea ei confuză când m-a zărit zâmbind.

Nu sunt goală în fața altei persoane, ci sunt goală în fața aparatului. Asta e problema. Mă tot gândesc să stau cu fața, niciodată nu-mi place cum ies din profil. Mi-aș ascunde și abdomenul, dar n-am cum. Mă tot mișc, schimb poziția, uit că sunt goală. Îmi mai aduc aminte din când în când și mă inhib puțin.

Mă uit acum la fotografii și-mi zic ”am 20 de ani, am făcut-o și pe asta”. Mă și încântă ce văd, mai că-mi vine să mă bârfesc. ”Ha! Ia uite cum arată, dragă. Mai are de lucrat pe ici pe colo, dar ce talie!”

Comentarii
  1. […] NUD. Femei simple pozand nud. Misto. Imi place. L-am rasfoit si am citit ce au scris fetele despre aceasta […]

Lasă un comentariu